Als ik nog eens word geboren

Liederen en teksten die gezongen en gespeeld werden in en rond de Tweede Wereldoorlog. De vragen die je stelt als er weer zo’n catastrofe als een wereldomvattende oorlog uitbreekt, blijven actueel.
Collaboreren? In het verzet gaan? Of gewoon doorspelen?!

Theatergroep Flint speelt  repertoire uit die periode op zo’n manier dat de grenzen tussen goed en kwaad op de tocht komen te staan, het menselijke wordt benadrukt, humor niet wordt geschuwd en intense emoties worden aangeroerd. Gewaagde, goed foute en stoute, en goed goede liederen van onder anderen Jacques van Tol, Dirk Witte, Willy Derby, Jan Vermeer, de Wama’s en Johnny and Jones. Plus een serie pas ontdekte (op glasplaat) nieuwe liedjes. Met dank aan Maarten Eilander van het Theater Instituut Nederland voor het zoeken en vinden van deze liedjes.

Als ik nog eens word geboren is artistiek gezien een belangwekkend en tijdloos portret van een turbulente en gewelddadige tijd. De voorstelling wil bovendien nieuwe generaties met het dilemma van oorlog en vrede confronteren en was sinds 2012 onderdeel van Theater Na de Dam.

De Theaterkrant: “Emotioneel en waardevol ijkpunt”