’n Pikketanissie

Vele jaren zongen David Vos en Felix Strategier deze selectie van smaakvolle liederen en ballades uit het roemruchte Amsterdamse Jordaanrepertoire. De klassiekers werden ontdaan van hun valse sentiment en onbekend, uniek materiaal werd aan de vergetelheid ontrukt. Met frisse arrangementen namen ze de toehoorder mee langs hoogte- en dieptepunten van Neerlands meest bezongen wijk.
De voorstelling is opgebouwd rondom het Jordaanepos, de vergeten zwanenzang van Louis Davids. Zelf heeft Davids deze cyclus nooit uitgevoerd maar Theatergroep Flint brengt deze teksten 80 jaar na dato alsnog. Klassiekers als De begrafenis van Manke Nelis, De dievenwagen en Aan de voet van de oude Wester ontbreken natuurlijk niet. Maar ook recenter materiaal van Jules Deelder, Maarten van Roozendaal en Ramses Shaffy ontbreekt niet.
Lief en leed, oproer en solidariteit. Een muzikaal portret van een dorp in een grote stad. Van armetierige achterbuurt tot moderne yuppenwijk. Altijd met het hart op de tong.

Felix Strategier – Zang en spel
David Vos – Zang en spel
Djoeke Klijzing – Cello
Joeri de Graaf – Gitaar
Eva Bauknecht – Regie
Met dank aan Maarten Eilander van het archief van het Theater Instituut Nederland voor het zoeken naar en vinden van alle onbekende pareltjes.